g o t t . n y t t . å r

Nu sitter alla vännerna uppklädda i glittriga paljettklänningar med varsitt glas skumpa i handen och ha trevligt lite utspritt i staden. Själv så sitter jag instängd på jobbet i svart tröja, svarta leggings och i mina converse som börjar bli skitiga. Har precis varit nere i matsalen med en kollega och ätit lunch. Jobbet bjöd på potatisgratäng och en seg köttabit ikväll. Väldigt lite att göra så jag gissar på att det kommer bli en lång kväll här på bygget. Inte kommer väl några av ens favoritbloggar uppdateras heller en kväll som denna så man har nåt roligt att läsa och fördriva tiden med?

2 0 0 9

♥ Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Flög till New York
♥ Höll du några av dina nyårslöften?
Har aldrig några nyårslöften.
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej inga nära vänner iallafall
Dog någon i din närhet?
Min älskade katt som blev 17.5 år. Världens finaste lilla tjej.
Vilka länder besökte du ?
USA ( och Finland under mellanlandningarna )
Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010?
Eget boende och en hund.
Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?
Hela helgen mellan 4-6 December. Fredagen den 4de såg vi BackstreetBoys på Hovet,
den 5:te åkte vi till New York och den 6:te firade jag 5 år tillsammans med killen som gör mitt liv roligare.
Vad var din största framgång 2009?
Fast anställning
Största misstaget?
Pass på den.
Har du varit sjuk eller skadat dig?
Har varit förvånansvärt lite sjuk. Hade en Nära-döden-förkyldning i början av året som jag tror gjorde mig immun mot alla otäcka baciller ett tag framöver.
Bästa köpet?
Min bil och resan till New York
Vad spenderade du mest pengar på?
Kläder/prylar/böcker/dvdboxar
Gjorde någonting dig riktigt glad?
Mina betyg från kurserna jag läste i Göteborg och att jag fick ett arbete som jag gillar.
Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?
Ayo Technology - Milow / Halo - Beyonce / Straight through my heart - backstreet boys
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare deffinitivt. Det har varit ett bra år.
Vad önskar du att du gjort mer?
Haft mer tid till vännerna
Hur tillbringade du julen?
Hos Storebror
Blev du kär i år?
Det var jag redan
Favoritprogram på TV?
Ullared. Helt klart! Saknar Kjell.
Bästa boken du läste i år?
Har läst många bra.
Största musikaliska upptäckten?
Joshua Radin
 


p l a y n i g h t s

Igår efter jobbet körde jag till min goda vän S i Allatorp. Där väntade några andra söta flickor och kvällen tillbringades runt köksbordet i kampen om att ta vinsterna i en hög med olika sällskapsspel. Det var verkligen jättetrevligt för det var SÅ längesen jag träffade dessa fröknar. Idag är jag ledig så dagen startade med att jag och min vän E som är hemma i byn över julen åkte ner till Mairo i Ronneby. Efter en stunds klagade över hur mycket vi ville ha men som vi inte har råd med så åkte vi istället in till stan och gick lite i de få affärer som finns där. Blev ett par jeans och ett nagellack för min del och E köpte en nyårsoutfit. Mycket tjusigt. Om en stund ska jag och min kärlek åka o titta på en soffa. Hoppas den är fin!


h a n s a . c i t y


k a l m a r

Var en sväng på Hansa City idag. C kom hem med en 42tummare och jag utnyttjade ett par presentkort jag fick av tomten. Innan vi körde hem till Karlskrona igen så hann vi såklart med ett besök på favvorestaurangen och unnade oss varsin grillad entrecot med klyftpotatis, rödvinsås och aioli. Därefter blev det en snabb genomgång av Baronen. Till min stora glädje så har Make up store öppnat där. Det firade jag med att köpa en ny mascara som ska få pryda min nya neccessär från Sephora.

l å n g h e l g

Det har varit en bra jul. Jobbade juldagen men den dagen bara flög förbi för att jag och de andra två killarna som jobbade hade så sjukt roligt. Helt flängda, båda två. Har umgåtts mycket med min älskling och i min systers nyinköpta sommarstuga som funkar alldeles utmärkt som vinterboende också. Hur juligt och underbart är det inte med en röd liten stuga med vita knutar, sprakande kakelugn, trägolv med fårskinnspläd, julgran och värmeljus i massor och utanför är det skog, bondgårdar, snö och bara tyst och fridfullt? Vackert!


c h e l s e a

En kväll beslöt vi oss för att åka till Chelsea som ligger åt väster mellan Hell´s Kitchen och West Village. Det som är charmen med Manhattan är att bara genom att gå ett par kvarter så kommer man till vad det känns som, en helt annan stad. Chelsea ligger inte långt från skyskrapor, folkmassor och neonskyltar vid Penn Station men är man i detta lilla område så känns det som man är flera mil ifrån allt det där. Hit går man för att äta en bit mat, ta en drink på en avslappnad bar med avslappnade människor, besöker konstgallerior eller små söta butiker eller som vi gjorde, besökte Chelsea Market och promenerade flera kvarter och tittade på en massa gamla vackra amerikanska lägenhetsbyggnader. Här hade jag velat bo om jag hade haft planer på att bosätta mig på Manhattan. Känns som det var "vanliga" människor som bodde här.

Chelsea kommer jag besöka igen nästa gång fast förhoppningsvis med mindre värk i fötterna, några plusgrader mer på termometaren och i dagsljus.

s a t c . 2



l u s s e k a t t


g u g g e n h e i m

Under vår vecka i New York så hann vi med att gå på en hel del museum. Vi köpte ett CityPass som innehöll en massa olika entrebiljetter till en rad olika aktiviteter. Inte nog med att vi sparade flera hundralappar på att köpa det där passet så sparade vi även en massa tid då man slapp stå i långa biljettköer. Det är bara till att dra ut biljetter från häftet och gå in. Ett museum vi var på hette Guggenheim som är ett världsberömt konstmuseum och ligger rätt högt upp på Fifth ave. Byggnaden är otroligt häftigt så är man inte intresserad av konst så kan det ändå vara värt att besök plus att det går snabbt att gå igenom det då det inte är så jättestort. Om man är ekonomisk av sig så kan man gå dit på fredagskvällarna mellan 17:45-19:45 då är det gratis inträde men det skadar inte om man ger några dollar som går till välgörenhet.

s a n t a . c l a u s

Julhelgen har varit bra. Julaftonen firades hemma hos storebror med långbord, tomte och sprakande eld. I mina paket låg en hög presentkort från diverse butiker, Per Morbergs kokbok, tidningsprenumerationer på Cosmo och Residence, Gossip Girl säsong 1, pengar, elvisp m.m.

m e r r y . c h r i s t m a s


j u l g o d i s

Mamma & Storasyster har skrivit en lista på vad var och en i familjen ska ordna inför julaftonen. På mitt namn stod det Julgodis. Inte mig emot, jag som älskar att baka och ha mig. Jag har gjort polkagrisbräck, mozartkulor, nöttoppar och ikväll efter mitt jobb så ska jag och min kärlek göra knäck. Eller jag tror jag ska sätta honom i det arbetet, han gör supergod knäck.


p a r t . o n e

Jag vet inte vart eller hur jag ska börja berätta om New York-resan. Vi hann med så otroligt mycket på de åtta dagar vi var där så om jag ska berätta detaljerat kring allting så kommer det inlägget kräva så mycket att det kommer överbelasta blogg.se´s servrar. Därför har jag bestämt mig för att välja ut små godisbitar ur godispåsen som jag sen ska återberättar för er. Om ni har varit eller ska åka till Manhattan kommer ni gilla det, vill jag lova :).




o m . d e t . i n t e

vore för att jag skulle upp och jobba imorgon klockan 07 så hade jag gärna tillbringat de kommande timmarna med ett bjuda på en mängd blogginlägg, bilder och videoklipp från älskade Manhattan. Har försökt sova i två timmar men det vill inte gå. Jäkla sömn! Det var ju inte riktigt syftet med resan att komma hem med sömnproblem.

Min kärlek får jag inte heller träffa på några dagar nu. Han är genomförkyld och det sista jag vill bli, så är det sjuk. Inte när det är jul och en massa härlig snö ute. På måndag lovar jag att ni ska få en liten inblick i vår underbara resa, för då är jag ledig från jobbet och har all tid i världen att sortera, fixa och trixa med bortåt 700 new york-bilder.


n e w . y o r k

Åh vad jag är dålig på att uppdatera min lilla blogg. Vi har varit hemma ett par dagar men det har varit så mycket. Kroppen ska vänja sig vid tidsomställningen, det går inte så bra vill jag lova. Ena natten sover jag fem timmar och nästa sover jag tretton, not okey. Bilder ska visas och resan ska berättas för nära och kära, väskan ska packas upp och så har man ett jobb att sköta. Vi har haft en helt fantastisk resa. Det går inte med ord att beskriva hur roligt och underbart New York är. En sak är säker och det är att vi ska åka tillbaka, snart.

Jag lovar att visa en massa bilder och videoklipp för er så fort jag får en liten ledig stund.

d e t . s i s t a


Körde in till stan en sväng i förmiddags och köpte det sista inför resan som bl.a en ny resväska och lite smått och gott på GinaTricot.


NY - t i p s




I övermorgon åker jag och min kärlek till New York. Jag har så länge jag kan minnas haft en dröm om att åka till den staden så det ska bli grymt att äntligen få komma dit. 

Fick Sofi´s mode av mamma häromdagen och boken " Resa till New York " av min bästis. Min b-friend har även fixat en hög med guider och jag har knåprat ihop en egen liten guide på jobbet när det har varit lugnt. Den innehåller adresser till de coolaste loppisarna i Brooklyn, adresser till restauranger, butiker, sevärdheter m.m.


Detta kommer bli grymt


r a r a s t


RSS 2.0